Wil je optimaal trainen voor je favoriete sport? Met een sporthorloge om je pols kan je je prestaties in detail analyseren. Van je hartslag tot het aantal calorieën dat je verbrandt: hoe meer data, hoe specifieker je je training kan bijsturen. Wij vertellen je waar je op moet letten bij het kopen van een sporthorloge en helpen je kiezen.
Wil je meteen weten welk type sporthorloge jou op de pols geschreven is? Hier vind je alle info in een notendop.
Om jouw prestaties op de voet te volgen met het juiste sporthorloge, hoef je alleen maar jezelf goed te kennen. Kan je de volgende twee vragen beantwoorden? Dan heb je voor je het weet het juiste sporthorloge te pakken!
Ga je lopen, fietsen of een andere sport beoefenen? Kies je sporthorloge op basis van de activiteit die je ermee wil uitvoeren.
WIST-JE-DATJE: Ben je op zoek naar een klassieke stappenteller? Dit toestelletje vind je tegenwoordig sneller terug als ‘activity tracker’ en meet – zoals je hierboven kan zien – meer dan alleen je aantal stappen.
TIP: Bij het kiezen van je nieuwe horloge hou je ook best rekening met het formaat. Niet alleen oogt het mooier als je horloge goed past, het is ook nog eens comfortabeler. Neem hiervoor een meetlint of touwtje (dat je later markeert en met een meetlat meet) en hou deze om je pols op de plek waar jij je horloge zou dragen.
Is je omtrek…
Uiteraard vindt niet iedereen hetzelfde comfortabel en mooi, dit is slechts een richtlijn!
Wil je jouw sporthorloge helemaal afstellen op jouw persoonlijke behoeften en voorkeuren? Dan zijn er nog een heleboel eigenschappen waar je rekening mee kan houden.
WIST-JE-DATJE: Tegenwoordig is bijna elk sporthorloge uitgerust met een hartslagmeter. Wil je graag je aantal toestellen tot een minimum beperken, dan kies je beter voor een sporthorloge in plaats van een afzonderlijke hartslagmeter.
LET OP: De gps-functie werkt enkel in openlucht, voor binnensporten biedt dit dus geen meerwaarde.
LET OP: Een sporthorloge met ‘connected gps’ bevat geen gps-chip, maar kan wel de gps van je telefoon gebruiken voor metingen.
Deze apps kun je ook nog koppelen aan tal van externe diensten, zoals Strava (vergelijk je sportprestaties met anderen), MyFitnessPal (gezonder eten en gewicht afvallen/bijkomen) en vele andere toepassingen.
Wil je duiken? Let dan op de ATM of atmosfeer, dat geeft aan hoeveel druk het horloge aankan. Hoe hoger de waarde, hoe meer drukbestendig het horloge is. Vanaf 10 ATM is een horloge geschikt om mee te zwemmen. Met 20 ATM kun je duiken, en diepzeeduiken lukt met een horloge van 100 ATM.
TIP: Wil je ook je gewichtsevolutie automatisch in kaart brengen en opvolgen? Kies dan voor een sporthorloge dat ondersteuning biedt voor Bluetooth Smart of ANT+. Dankzij die draadloze technologie kan je jouw horloge koppelen aan een slimme weegschaal, die communiceert en synchroniseert met je andere slimme sportaccessoires.
Ontdek de smart scales van Garmin >
Heb je graag persoonlijk advies wat het beste is voor jou? Maak een gratis afspraak voor een personal shopping of spreek een van onze experts aan in je dichtstbijzijnde A.S.Adventure winkel. Ons team geeft je graag de nodige uitleg op maat!