De ene fietsbril is de andere niet. Zeker niet aangezien de neuzen en gezichten waar zo’n bril op komt te rusten altijd heel anders zijn. Voor een goede basisbril geldt:
Meer premium modellen hebben ook verwisselbare lenzen zodat je je fietsbril kan gebruiken in verschillende omstandigheden:
Professionele wielrenners moet je niet meer overtuigen. Maar veel recreatieve fietsers hebben de voordelen van een goede fietsbril nog niet scherp in het vizier. Zeker omdat niet iedereen er wil uitzien als een fietsfreak met zo’n flitsend montuurtje op de neus. Maar weet dat veel merken tegenwoordig fietsbrillen maken die er heel casual uitzien, net als gewone zonnebrillen. En dat de voordelen echt legio zijn:
Welke fietsbril perfect is voor jou, is heel persoonlijk. Kies in ieder geval voor een exemplaar dat goed aansluit op je hoofd, dat je ogen voldoende beschermt tegen de elementen en opspattende steentjes en dat natuurlijk bij de rest van je outfit past!
Wanneer je een nieuwe fietsbril koopt, denk je best na over de volgende dingen:
Een fietsbril draag je uiteraard op je neus, voor je ogen. Zorg ervoor dat de pootjes van de bril over de riempjes van je helm komen, zodat ze niet gaan klemmen. Wanneer je de bril niet draagt, kan je hem in de gleuven van je helm steken. Doe je dat omgekeerd, dan blijft hij extra goed zitten!
Met een fietsbril op sterkte kun je langs je opticien om de lens op de gewenste sterkte te laten slijpen. In sommige gevallen heb je een extra inzetstuk nodig, waar de opticien dan de juiste lenzen in zet. Er zijn ook fietsbrillen te koop met alleen een leesgedeelte op sterkte: in het bijzonder handig voor fietsers die verziend zijn. Ten slotte kun je ook kiezen voor een bril met insert: een soort minibrilletje dat je achter de glazen van je bril klemt. Handig wanneer je niet altijd sterkte nodig hebt of regelmatig van bril wisselt!
Heb je toch nog vragen over de aankoop van je nieuwe fietsbril? Onze klantendienst staat elke dag voor je klaar.