Nu al korting tot -50% bij aankoop vanaf 2 producten
image link

Nog meer producten in korting tot -70%

Hou je warm door je slim te kleden:
tips & tricks

Of je nu een echte koukleum bent, een avonturier die ook bij lage temperaturen graag op pad gaat, of iemand die energie wil besparen: we hebben tips om je warm te houden, buiten én binnen!

Essentials om je lekker warm te houden

Van kleurrijke mutsen tot gezellige pantoffels, van thermisch ondergoed tot gevoerde jassen: met deze musthaves zie je er niet alleen hot uit, je bént het ook!

Back to basics: thermisch ondergoed

Een stevige wandeltocht in de vrieskou of een koude werkdag voor de boeg? Maak de zon en de verwarming eens goed jaloers en trek een setje thermisch ondergoed aan. Je kan kiezen tussen een natuurlijk of synthetisch materiaal:


Natuurlijk

·       Materiaal: merinowol

·       Antibacterieel: neemt veel minder geurtjes op

·       Kriebelt niet  

·       Warm in de winter, fris in de zomer

·       Houdt je zelfs in natte toestand warm

Bekijk alle natuurlijke baselayers

Synthetisch

·       Materiaal: polyester, polyamide, elastaan

·       Vochtregulerend: voert heel snel vocht af

·       Ideaal voor zware inspanningen

Bekijk alle synthetische baselayers

Top 10 thermisch ondergoed: keuze van onze expert

Duikt de temperatuur tien graden naar beneden, dan duikt onze expert zijn tien favorieten voor je op.


Draag laagjes voor meer warmte

Wie regelmatig gaat wandelen, kent ongetwijfeld het drielagensysteem: de gouden combinatie van isolatie en bescherming tegen de elementen. En ook al regent het (hopelijk) niet binnen, ook binnen komt het goed van pas.

Zo werkt het:

 

·       Basislaag: begin met een laag die de warmte van je lichaam goed vasthoudt en je zweet efficiënt afvoert. Thermisch ondergoed is even onzichtbaar als onmisbaar.

 

·       Tussenlaag: daarboven draag je een extra warmhouder. Je favoriete sweatpants, een dikke trui of een fleece: zacht, warm en ademend.

 

·       Bovenlaag: buiten draag je een water- en winddichte regenjas, binnen trek je een lekker zacht dekentje over je heen. Welk temperatuurverschil?

 

·       Extra: geen vast onderdeel van het drielagensysteem, wel extra warm: liners voor je sokken en handschoenen. Dat is een extra 'onderlaagje' dat thermisch en vochtregulerend werkt. Zeg maar vaarwel aan klamme, koude vingers of tenen!

Alles over het drielagensysteem

Ons aanbod thermisch ondergoed

SOS hoe je warm kleden: onze keuzehulp

Hoe kies je het beste thermisch ondergoed?

Thermisch ondergoed zit als een tweede huid onder je kleren en zorgt ervoor dat je lichaamstemperatuur steeds op peil zit. Warm in de winter, lekker fris in de zomer.

Vind de baselayer die bij jou past


Hoe kies je de beste fleece?

Fluffy fleece, powerstretch, fleece met ‘trui’-look... Zie je door de bomen het bos niet meer? Ontdek welk type bij je past en blijf altijd heerlijk op temperatuur.

Je ideale fleece in 3 stappen

Hoe kies je het beste thermisch ondergoed?

Thermisch ondergoed zit als een tweede huid onder je kleren en zorgt ervoor dat je lichaamstemperatuur steeds op peil zit. Warm in de winter, lekker fris in de zomer.

Vind de baselayer die bij jou past


Hoe kies je de beste fleece?

Fluffy fleece, powerstretch, fleece met ‘trui’-look... Zie je door de bomen het bos niet meer? Ontdek welk type bij je past en blijf altijd heerlijk op temperatuur.

Je ideale fleece in 3 stappen

Meer fleeces

ABC van outdoormaterialen

Dons

Echte dons houdt je heerlijk warm, zeker bij extreem koude temperaturen. Pluimpjes zorgen voor lichtgewicht isolatie, veren geven wat meer gewicht aan de vulling. Als er (meer dan) 80% dons gebruikt wordt, spreken we van een kwalitatieve verhouding. Bij A.S.Adventure vind je trouwens enkel verantwoord dons, maar ook heel wat warme alternatieven!

Fleece

Dit synthetische materiaal is warm, snel droog en makkelijk te onderhouden. En het wordt gemaakt van gerecycleerde PET-flessen. Een ideale warmhouder dus, let alleen op tijdens het wassen: er kunnen microscopisch kleine plasticdeeltjes vrijkomen. Gebruik een speciaal waszakje!

Isolerend

Het materiaal houdt de lichaamswarmte die je genereert goed vast, zodat je temperatuur op peil blijft. Ook als het buiten erg koud is.

Merinowol

Merinowol komt van het merinoschaap. Bijzonder aan deze wolsoort is dat hij niet jeukt, warmteregulerend, antibacterieel en ademend is.

Nanuk

Fleece-technologie ontwikkeld door Jack Wolfskin: ademt goed en droogt snel. De duurzame variant Nanuk Ecosphere is gemaakt van 100% gerecycleerd polyester. 

Polartec

Polartec is een van de oudste, bekendste en populairste fleece-producenten. Polartec maakt een onderscheid tussen isolatie 100, 200 en 300: de isolatie neemt toe met de dikte. Hoe hoger het getal, hoe warmer de fleece dus.

PrimaLoft

Een synthetische vulling vergelijkbaar met dons, maar dan zonder dierlijk materiaal. PrimaLoft is bovendien licht en waterdicht. Ook als deze stof nat wordt, blijft ze je goed warm houden.

Sneldrogend

Of je nu veel zweet of natgeregend wordt, binnen een mum van tijd is de stof weer droog.

Stretch

Er zit rek op kleding met deze stof - letterlijk! Stretch creëert een perfecte pasvorm en geeft extra bewegingsvrijheid.

Thermisch

Houdt de lichaamswarmte die je genereert goed vast en voert je zweet snel af, zodat je temperatuur op peil blijft. Hiermee heb je het warm in de winter, en koel in de zomer.

ThermoBall

Synthetische vulling, vergelijkbaar met dons en PrimaLoft, ontwikkeld door The North Face.

Vochtregulerend

Je zweet kan makkelijk verdampen in een vochtregulerend kledingstuk. Zo heb je nooit last van een klam, plakkerig gevoel.

Winddicht

Door dit soort materiaal komt zelfs geen zuchtje wind door. Je hebt dus nooit last van de koude wind.

Windwerend

Ideaal als je outfit niet 100% winddicht moet zijn, maar je wel wat extra bescherming kan gebruiken.

Meer advies van onze expert

Wil je je nog verder verdiepen in hoe je het lekker knus kan hebben, thuis of buiten? Dan kunnen we je deze artikels warm aanbevelen.


Best verkochte merken


Maak een personal shopping-afspraak

Maak een gratis afspraak voor personal shopping of spreek onze experts aan in je A.S.Adventure-winkel. Onze productspecialisten geven je graag de nodige uitleg op maat.

Maak een afspraak

Veelgestelde vragen

De wetenschap zegt dat de mens het liefst 22 graden op de thermostaat ziet staan. 19 graden lijkt niet zoveel minder, maar die drie graden verschil gaan zeker in je koude kleren zitten. Een uitgelezen kans om je lekker warm in te duffelen dit najaar! Denk aan:

 

•    Thermisch ondergoed

•    Een chille joggingbroek

•    Een fleecetrui

•    Gezellige Ayacucho-pantoffels

•    Je favoriete dekentje

 

Let op: de ene trui is de andere niet. Het is niet omdat je favoriete trui een leuke kleur heeft, dat hij ook écht warm is. Met fleece zit je in elk geval altijd goed!

Laat je (werkplek) de verwarming dit najaar uit om energie en centjes te besparen? Begin je te bibberen bij de gedachte aan een ijskoude winter? Niet nodig. Er zijn tal van manieren om het binnen gezellig warm te houden! 

 

Beginnen doen we met het drielagensysteem: welbekend onder wandelaars, maar komt ook binnen goed van pas. 

 

•    Basislaag: begin met een laag die de warmte van je lichaam goed vasthoudt en je zweet efficiënt afvoert. Thermisch ondergoed is even onzichtbaar als onmisbaar.

 

•    Tussenlaag: daarboven draag je een extra warmhouder. Je favoriete chille broek, een dikke trui of een zware fleece: zacht, warm en ademend.

 

•    Bovenlaag: buiten draag je een water- en winddichte regenjas, binnen kies je voor het dekentje dat de bomma voor je gehaakt heeft. Welk temperatuurverschil?

 

Je hebt je boven- en onderlichaam nu goed aangekleed, maar vergeet ook je tenen niet! Je voeten maken echt het verschil tussen lekker warm en bibberfris. Je kan het drielagensysteem gelukkig ook op je voeten toepassen:

 

•    Begin met een liner sok.

•    Voeg een paar heerlijk zachte (merino)wollen kousen toe.

•    Werk af met je favoriete Ayacucho-pantoffels


De onderhoudsregels voor je wollen trui gelden niet voor deze synthetische warmhouder. We bundelden al onze onderhoudstips voor fleece voor je. Een voorzetje:

 

•    Keer je fleece binnenstebuiten in de wasmachine, zo verslijt hij minder snel

•    Was nooit warmer dan 30 graden, en gebruik een mild wasmiddel.

•    Gebruik een speciaal waszakje zoals de Guppyfriend om te voorkomen dat kleine plasticdeeltjes in je wasmachine (en uiteindelijk de oceaan) belanden.

•    Droog je fleece niét in de droogkast, maar gewoon op een droogrek of aan de waslijn.

Met de juiste waswijze en producten is het wassen van dons een fluitje van een cent. We bundelden al onze onderhoudstips voor dons voor je. Een voorzetje:

 

•    Selecteer het wolwasprogramma van je wasmachine en gebruik ook altijd een speciaal wasmiddel dat geschikt is voor dons.

•    Droog je dons in de droogkast, kies dan voor een langzame sessie op lage temperatuur. Voeg een paar droogballen toe om de donsvulling ‘op te kloppen’.

 

Zie je het toch niet zitten om het zelf te doen? Dan staan de onderhoudsprofessionals van ons wasatelier voor je klaar!

Wol is een fantastisch materiaal: het isoleert, is antibacterieel en zelfreinigend. Maar speciale materialen hebben speciaal onderhoud nodig. We bundelden al onze onderhoudstips voor wol voor je. Een voorzetje:

 

•    Laat je wollen kleding vooral regelmatig luchten. Wassen is maar af en toe nodig.

•    Als je kleding erg vuil is, was ze dan in een sopje met handwarm water en mild wasmiddel of op het hand- of wolwasprogramma van je wasmachine.

•    Vers gewassen wol uitwringen of centrifugeren is not done. Leg het plat te drogen, liefst bovenop een handdoek. 


Cookie-instellingen voor de beste online A.S.Adventure-ervaring

A.S.Adventure maakt gebruik van marketing, analytische en functionele cookies en vergelijkbare technologieën. Ook derden en sociale netwerken kunnen cookies plaatsen via onze website. Als je op “accepteren” klikt, ga je hiermee akkoord. Je kan voorkeuren ook wijzigen en wij slaan jouw keuze twee jaar op. Direct je keuze wijzigen? Dat kan via de cookie policy button onderaan alle pagina's.